Kirjan kansi: Tikkukirjaimin teksti Kotimaa / Homeland, kirjoittajana Ahmed Zaidan.

Ahmed Zaidan: Kotimaa / Homeland
runokokoelma, kustannustoimitus Andrew Willoughby, käännös Kalle Niinikangas

Zaidanin kolmas runokokoelma Kotimaa / Homeland on kaksikielinen yritys esittää useita määritelmiä kotimaalle, joka kehittyy dynaamisena konseptina matkan aikana. Kotimaa voi löytyä rakkaittesi kasvoilta, tutusta bussikuskista, viikonlopuista ja baareista.

Kirjan kansi, jossa keltaisella taustalla teksti Hankalat tuhatvuotiset reitit, kirjoittajana Sampo Sihvola.

Sampo Sihvola: Hankalat tuhatvuotiset reitit
runokokoelma, kustannustoimitus Juha Kulmala

Kokoelman runoissa nykyisyys hahmottuu hiljaisten, utuisten muistojen läpi. Todellisuus tuntuu perustavalla tavalla väärältä, mutta silti lähiympäristössä on paljon ihailtavaa. Sihvola on työstänyt kokoelman runoja kahden vuoden ajan, ja niissä toistuvat luontosuhde, ympäristökriisi ja linnut. Hankalat tuhatvuotiset reitit on hänen esikoiskokoelmansa.

Kirjan kannet. Vasemmanpuoleisessa kuvassa on piirrettynä piikikkäitä muotoja ja teksti Möykky, tekijänä Elina Holopainen. Oikeanpuoleisessa kuvassa on tummasävyinen kollaasi ja teksti Rakkaus on vahva demoni, kirjoittajana Patrik Nyby.

Elina Holopainen & Patrik Nyby: Möykky / Rakkaus on vahva demoni
runoa ja sarjakuvaa yhdistävä split-kokoelma, kustannustoimitus Susinukke Kosola

Möykky on kertomus särkemisen seurauksista. Ei minkään elottoman esineen, vaan elävän, ajattelevan ja vahvasti tuntevan pienen lapsen särkemisestä. Tämä rikkoutuminen, jonka paikkaa aikaa ja tapaa usein kysellään, tapahtuu pinnan alla ja piilossa katseilta. Mutta mitä tapahtuu sen jälkeen?

Rakkaus on vahva demoni kuvastaa nuoren yksinäistä tajunnanvirtaa homomiesten seksipainoitteisessa deittikulttuurissa. Runoja otetuista riskeistä, heteroihastuksista ja rakastumisen tunteen pois ravistelemisesta, kunnes mitään ei ole jäljellä.